Wat voor nieuws hebben we te vertellen?

 


 

Rekenen in groep 3
In groep 3 werken we met de methode Wizwijs. De eerste 20 minuten van de les hebben we een doe-activiteit, zoals ballen gooien in een bak, routes lopen op een schaakbord of het wandelen langs even en oneven huisnummers. 
Leren lezen in groep 3
In groep 3 leren de kinderen lezen. Dat vinden ze allemaal reuze leuk en spannend! Door middel van een leescircuit zorgen we ervoor dat er ook nog op een speelse manier geleerd kan worden. Naast het werken in een werkboekje en het oefenen van dictee's zijn er ook stations waar de kinderen de letters kleien, eigen toneelstukken schrijven, letters speuren in tijdschriften en nog veel meer!
 
Bewegen in groep 3
Vanaf groep 3 mogen de kinderen gaan gymmen in sporthal De Bongerd. Daar spelen we spellen in de grote zaal en kunnen de kinderen oefenen met touwzwaaien, wendspringen, turnen, noem maar op. Een aantal keer per jaar wordt er een clinic verzorgd om de kinderen bekend te maken met allerlei sportvormen.
Maar natuurlijk gaan we wekelijks ook wat extra naar buiten.


Creatieve vakken in groep 3
Op de Krommen Hoek hebben we maandelijks een crea-middag. Iedere groep werkt dan binnen hetzelfde thema aan een andere vaardigheid met verschillend materiaal. Daarnaast werken we in de klas ook wekelijks met beeldende vorming, muziek en drama. Zo zijn er drie toneelvoorstellingen van de kinderen. Maar ook de juffen en meesters doen mee door thema's te openen met een lerarentoneel.


ICT in groep 3
Op woensdagochtend heeft groep 3 computertijd. Er komt een hulpouder om de kinderen te begeleiden bij het gebruik van de educatieve software. We hebben nu ook chromebooks op school, waardoor we ook in de klas kunnen oefenen.

Zachte overgang van groep 2 naar groep 3
Het is niet niks, om van groep 2 naar groep 3 te gaan. Je krijgt een eigen tafel, een eigen etui en werkboekjes. Maar er is ook minder tijd om te bewegen en te spelen. Daarom gaan we in het begin nog regelmatig spelen in groep 1/2. Na de kerstvakantie spelen we steeds vaker in de eigen klas, met leerspellen voor groep 3.

Portfolio in groep 3

Wat we leren verzamelen we in een portfolio. Daar laten we zien waar we trots op zijn en waarom. En waar we nog aan willen werken.
Dat kan een werkblad zijn, maar ook een filmpje waarin de kinderen laten horen hoe goed ze al kunnen voorlezen!
Een aantal middagen per jaar zijn er inloopmiddagen. Ouders, grootouders en andere familieleden kunnen dan samen met het kind de map doorbladeren.