CULTURELE ORIËNTATIE OP DE KROMMEN HOEK
 
Culturele oriëntatie is belangrijk. Kinderen groeien op in een wereld die voor een groot deel bepaalt hoe hun toekomst er uit zal zien. Dit is ook de wereld die ze kennen en hun referentiekader vormt. Met dit (voor)beeld komen kinderen naar school en toetsen dat wat ze zien aan dit beeld.
Het is onze opdracht om kinderen kennis te laten maken met andere (voor)beelden. Daaronder vallen alle denkbare kunstuitingen waarmee kinderen in contact kunnen komen bv. in het theater, museum of door de kunstuiting op school te laten komen. 

COMMUNITY SINGING
5 Tot 6 keer per jaar komen alle groepen naar de speelzaal om samen liedjes te zingen onder begeleiding van Ruurd op gitaar. Zo mogelijk ondersteund door een ouder met een ander instrument. Samen zingen bevordert de saamhorigheid en kinderen leren luisteren naar elkaar. We zingen samen sinterklaasliedjes, kerstliedjes, carnavalsliedjes of zomaar liedjes omdat het zo leuk is om ze samen te zingen.

KUNSTBALIE
Met de andere scholen van Son en Breugel hebben we de afspraak dat we gebruik maken van het aanbod van Kunstbalie. Kunstbalie stelt jaarlijks een programma samen wat recht doet aan onze culturele opdracht. Allerlei kunstuitingen met een aanbod op basisschoolniveau worden opgenomen in het basisarrangement. Het programma kent jaarlijks een verversing van het aanbod. 
Ter bevordering van het lezen op de basisschool biedt de bibliotheek het project ‘Rode Draad’ aan. Wij doen al jaren mee met het leesbevorderingsprogramma waarbij de nadruk ligt op het leesplezier. Het belangrijkste uitgangspunt is dat kinderen  met boeken en lezen in contact komen. De periode beslaat zes weken waaraan iedere groep deelneemt. Per leerjaar ligt de nadruk op een ander aspect van het lezen. Daarbij  wordt ook gebruik gemaakt van digitale media.